Vanaf dinsdag 12 april tot en met vrijdag 15 april vindt op openbare basisschool de Plataan in Rotterdam de ‘Techniek Week’ plaats. Alle leerlingen van de school gaan aan de slag met diverse technische activiteiten, proefjes en experimenten. De school won tijdens de Skills Juniors vakwedstrijd in mei vorig jaar een ‘Techniek Dag voor de hele school’  die uitgroeide tot een ‘Techniek Week’.

 

De Techniek Week wordt ondersteund door de brancheorganisaties Uneto-VNI en Koninklijke Metaalunie en het fonds Otib.

Dat de kinderen van de Plataan interesse hebben voor techniek bleek al bij Skills Juniors, de vakwedstrijd voor leerlingen uit groep 7 en 8, die gehouden werd in mei 2015 tijdens de Shell Eco-Marathon. De scholieren doorliepen een parcours van korte, veelal technische wedstrijdjes. Met de winst van dit kampioenschap was de Plataan een van de scholen die een techniek dag aangeboden kreeg. Het enthousiasme van de leerkrachten deed de dag uitgroeien tot een complete Techniek Week, gericht op de nabijgelegen haven en industrie.

Openbare basisschool de Plataan ligt in Pernis, een dorp midden in het de Rotterdamse haven, omsloten door de Nieuwe Maas, de industrie en de rijkswegen. Met andere woorden: Pernis ligt midden in een uiterst technische omgeving. Maar wat weten de kinderen van techniek? En kansen die techniek biedt op een interessante en boeiende baan? Tijdens de Techniek Week worden de kinderen geprikkeld hier over na te denken.

SKILLSJUNIOR DSC1553