Morgen (donderdag 3 november) klinkt het startsignaal voor Skills Juniors in Rotterdam! Aan deze Rotterdamse editie, die plaatsvindt op het Zuiderpark College, nemen 400 leerlingen uit groep 7 en 8 van acht basisscholen deel: ODBS Pierre Bayle, OBS ’t Prisma, Pniëlschool, Vreewijkschool, Nelson Mandela, Bogermanschool, SBO Sonnevanck en Horizon Instituut Schats Zuid. De leerlingen strijden op donderdag 3 of vrijdag 4 november tijdens de voorronde en de winnaars komen op zaterdag 5 november terug voor de finale.

Skills Juniors begint met beroepsoriëntatie op school, vervolgens nemen de leerlingen deel aan het spannende kampioenschap, waarna zij met een afsluitende opdracht nogmaals aan het denken worden gezet over hun droombaan. Door deelname aan Skills Juniors wordt op een speelse manier alvast een zaadje geplant voor de beroepskeuze. Ouders spelen daarbij een belangrijke rol. Op zaterdag zijn de ouders daarom van harte welkom om samen met hun kind te ontdekken welke beroepen de interesse van hun kind hebben.

Dat beroepsoriëntatie al op de basisschool belangrijk is, vindt ook radio omroep Wetering, die vorige week aandacht schonk aan Skills Juniors. Beluister het interview met Richard Pronk, communicatiecoördinator Skills Juniors: