Het is weer mogelijk: u kunt zich vanaf nu inschrijven voor het Rotterdams stadskampioenschap Skills Juniors 2016. Op donderdag 3 en vrijdag 4 november zijn alle Rotterdamse groepen 7 en 8 van de basisschool welkom op het Zuiderpark College.

Het Rotterdams stadskampioenschap

Skills Juniors is een écht Rotterdams stadskampioenschap. Het bestaat uit opdrachten in wedstrijdvorm, speciaal voor Rotterdamse basisscholieren uit groep 7 en 8. Op een leuke manier maken uw leerlingen kennis met verschillende beroepen. Zij worden zich bewust van hun eigen talent en interesse voor verschillende vakrichtingen. De wedstrijdonderdelen zijn gerelateerd aan opleidings- en beroepsrichtingen zoals techniek en zorg.

Lespakket

Bij deelname aan de wedstrijden ontvangt u het Skills Juniors lespakket. Als voorbereiding op de wedstrijden bevat dit lespakket praktische opdrachten en proefjes die u met uw leerlingen kunt doen. Na het stadskampioenschap op het Zuiderpark College kunt u het lespakket gebruiken om het gesprek aan te gaan over LOB en maken de leerlingen nog een afsluitende opdracht waarin ze hun ervaringen verwerken.

Wedstrijden

De klas doorloopt op 3 of 4 november in één uur de verschillende korte wedstrijden. Op deze dag is eigen begeleiding verplicht. Wij adviseren om twee begeleiders per groep mee te sturen.

De beoordeling van de leerlingen tijdens de wedstrijden vindt plaats aan de hand van de gestelde kerndoelen voor het basisonderwijs. Naast de resultaten per opdracht zijn ook de resultaten per kerndoel vastgelegd in het resultatenoverzicht. De leerlingen krijgen na deelname een LOB-dossier aangeboden, waarin de ervaring van deelname aan Skills Juniors is vastgelegd.

Finale, prijsuitreiking en LOB

Op zaterdag 5 november worden de winnende leerlingen van uw klas nogmaals uitgenodigd, dit keer met hun ouders en vrienden. U bent als docent natuurlijk ook van harte welkom. Op deze dag vindt de finale en aansluitend de prijsuitreiking van Skills Juniors plaats en worden de ouders geïnformeerd over het opleidings- en beroepskeuzeproces (LOB). Zij spelen hierin immers een zeer belangrijke rol. 

Aanmelden

Is uw basisschool gevestigd in Rotterdam? Dan kunt u zich aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen. Bent u een ouder/ verzorger? Tip dan de school van uw kind! 

Kijk voor meer informatie over het programma en de locatie hier. Neem voor vragen contact op via info@skillsjuniors.nl of 088 08 08 863.

 DSC1520 X3 resize