De wedstrijden

De klas doorloopt in één uur de verschillende korte vakwedstrijden. Op de wedstrijddag is eigen begeleiding verplicht. Wij adviseren om twee begeleiders per groep mee te sturen.

 

City Farming

City farming is een beroep in opkomst. Steden en landen willen steeds slimmer omgaan met de ruimte. Lege kantoorpanden kunnen gebruikt worden om groente te verbouwen, platte daken van huizen en flatgebouwen kunnen ook gebruikt worden om gewassen te verbouwen. Plant de groente op de plek waar deze het beste groeit en help de stad aan eten!

 

Zorg

Medisch onderzoek en operaties worden tegenwoordig met steeds kleiner apparatuur uitgevoerd. Zo kan een arts met een sonde de bloedvaten naar de verschillende organen zoals hart, maag en longen controleren of medische ingrepen uitvoeren. Deze ingrepen moeten natuurlijk onder strenge hygiënische maatregelen worden uitgevoerd. Red de patiënt en vind de organen!

 

Haven en Logistiek

Transport van goederen is belangrijk voor de economie. In de transport wordt steeds meer gebruik gemaakt van robotisering. Sommige handelingen gaan volledig automatisch. Robots beladen de trein, maar komen de containers op tijd op de bestemming aan?

 

Huis van de toekomst

Steeds meer woningen worden energieneutraal gebouwd. Vanaf de smartphone, PC of tablet kan je op afstand alle functies bedienen. In de installatietechniek is er grote vraag naar ontwerpers en technici die deze nieuwe technieken kunnen verzorgen. De zon als energiebron. Een tablet als lichtschakelaar. Wie sluit het goed aan?

 

3D-design

3D ontwerpen met computers (CAD) gebeurd al heel lang. Voordat een product gemaakt wordt, kun je op het beeldscherm in 3D zien hoe het er uit komt te zien. CAD tekenaars worden ingezet bij productie van auto’s, telefoons, vliegtuigen maar ook voor huishoudelijke apparatuur en kunstwerken. Een sleutelhanger, oorbellen of medaille…wat het ook is, print het zelf! In 3D!

 

skills-juniors-wedstrijden